На вниманието на антиваксърите, любителите на конспирации и вечно невярващите.Ето най-разпространените

...
На вниманието на антиваксърите, любителите на конспирации и вечно невярващите.Ето най-разпространените
Коментари Харесай

Грандиозните митове за ваксините, които рухнаха

На вниманието на антиваксърите, феновете на конспирации и постоянно невярващите.

Ето най-разпространените в обществените мрежи легенди, свързани с имунизирането. Отговорите на тези въпроси за Монитор даде топ пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Ваксините са рискови за нашето здраве

Всяка една позволена за приложимост ваксина минава през доста прецизен регулаторен развой, който прави оценка сигурност, резултатност и качество. Тъй като имунизациите са предопределени най-много за здрави лица, условията за сигурност са изключително високи. Алергични реакции са вероятни, само че най-често не се дължат директно на имунизациите, а могат да се проявят или заради технологията на произвеждане.

Ваксините са с изцяло допустим профил на сигурност и доста рядко се постанова да се освобождава субект поради алергия.

Второ качество

В последно дискутираните случаи едната ваксина има по-скромен % отбрана от леко боледуване, само че на практика идентична степен на отбрана по отношение на тежко боледуване и хоспитализация. Същевременно тя може да се слага от персоналните лекари, до момента в който другите не могат. Тази ваксина не е „ второ качество “, а е подобаваща в случаите, когато желаеме персоналните лекари да имунизират.

Ваксината ме заразява

Освен при положение, когато имунизацията е жив вирус, при в този момент разработваните ваксини не може да се получи инфекциозност от имунизацията, тъй като тя съдържа единствено една дребна част от вируса. Причината да се изисква носене на маски и от имунизираните е, тъй като, в случай че вирусът попадне в дихателните пътища, за малко могат да го изкихат и да заразят околни, само че само за доста къс интервал преди вирусът, който не може да се развъжда у имунизирания, да загине.

Страшни провали от имунизациите на здравето

Ваксините за КОВИД-19 са доста безвредни, а и нямат никакво отношение към размножителната функционалност. Дори една от компаниите провежда проучване на имунизацията си съответно при бременни.

Болните и възрастните хора

При тези хора боледуването с вирус покачва неимоверно рисковете за тежко и даже смъртоносно протичане, заради което изгодата от имунизирането им е още по-голяма.

Мерките след имунизация

Мерките са нужни, с цел да пазим и другите, а освен нас. В отговора ми за мита, че се заразяваме след имунизиране, се съдържа и основанието за какво би трябвало да сме деликатни и да носим маска.

Не са надеждни

Всяка от имунизациите, регистрирани за приложимост от американската и европейската организация, регулиращи лекарствения пазар, е минала всички строги условия за приемане на лиценз. Регистрираните ваксини са имали клинични изследвания с десетки хиляди участници, а действителното приложение към този момент е в милионите.

Ваксината ще промени моето ДНК:

Ваксините не взаимодействат с ядрото на нашите кафези, където се съхранява нашето ДНК. Тялото ни е изключително внимателно и има голям брой механизми, които вършат това невероятно. Посоката на презаписване е ДНК-> РНК и единствено някои пълноценни вируси, имат средства (специален ензим), който разрешава да се промени посоката от РНК в ДНК.

Чипиране

Ако в Чипровци има чипове, не е невероятно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР